Coronavirus: 950 rijexamens geannuleerd na verlenging van de beperkingen

Een instructeur zei dat ze te maken had met een leerlingachterstand van acht of negen maanden

Ongeveer 950 praktische rijexamens zijn in Noord-Ierland geannuleerd vanwege de uitbreiding van de coronavirusbeperkingen, aldus het ministerie van Infrastructuur.

 

Tests die met andere “nauwe contactdiensten” werden afgelast, worden vanaf 21 november hervat. gratis auto theorie oefenen op de website.

 

De in Dundonald gevestigde instructeur Kay Bell zei dat bij vier van haar leerlingen tests zijn afgelast.

 

Ze zei dat ze nu “teleurgesteld en extreem gefrustreerd” waren.

 

De examens waren in september hervat in Noord-Ierland nadat ze aanvankelijk waren geannuleerd vanwege de lockdown in maart.

 

Tests en lessen werden in oktober weer stopgezet toen de Northern Ireland Executive nieuwe beperkingen aankondigde die vier weken zouden duren.

 

De ministers stemden donderdag voor verlenging van de maatregelen.

 

Het Departement voor Infrastructuur zei dat het capaciteit zou bieden aan die klanten waarvan de tests zijn geannuleerd, de DVA creëerde eind november, december en januari “extra slots”.

 

 

De DVA zou alle testslots van februari voor een beperkte periode exclusief beschikbaar stellen aan deze klanten, voegde een woordvoerder toe. Voetgangers voorrangsregels op de website te vinden.

 

‘Klopt hun vertrouwen’

Het praktijkexamen maakt deel uit van het rijexamen, waarbij studenten ook een theorie-examen moeten afleggen om hun rijbewijs te behalen.

 

Het Department for Infrastructure zei dat de Driver & Vehicle Agency (DVA) vrijdag contact had opgenomen met ongeveer 950 klanten die tests hadden gepland tussen 14 en 20 november.

 

Ze kregen te horen dat “hun test wordt geannuleerd en dat hun vergoeding zal worden terugbetaald”, aldus een woordvoerder.

 

“De DVA zal begin volgende week weer contact opnemen met die klanten met advies hoe ze een nieuwe rijexamenafspraak kunnen boeken.”

 

De afdeling voegde eraan toe dat 21 november was gekozen “om kandidaten voor rijexamens de gelegenheid te geven om voorafgaand aan hun examen een deel van hun opleiding te volgen”.

 

De rijtests waren in september hervat tot de laatste beperkingen

Instructeur Kay Bell vertelde BBC News dat de instructeurs van NI te maken hadden met een leerlingachterstand van acht of negen maanden.

 

“Totdat tests die leerlingen kunnen verwijderen, kan ik niemand binnenbrengen”, zei ze.

 

“Er zijn maar een beperkt aantal uren per dag en je kunt maar een beperkt aantal keren rijden.”

 

Duizenden leerlingbestuurders hebben te maken met lange testvertragingen

Leerlingbestuurders krijgen prioriteit bij het opnieuw boeken van tests

Paul Scott, een rij-instructeur gevestigd in Belfast, zei dat vier van zijn leerlingen tussen 17 en 20 november de praktische tests hebben afgelast.

 

Bij een van hen is de test sinds april drie keer afgelast.

 

“Ze voelen zich niet al te gelukkig, ze zijn behoorlijk geschokt; vooral omdat we die periode van vier weken hebben gehad, dus veel van hen zijn misschien een beetje roestig in hun vaardigheden”, zei hij.

 

“Het demoraliseert hen en schaadt hun zelfvertrouwen een beetje, we zullen moeite hebben om ze weer op gang te krijgen.”

 

De heer Scott zei ook dat rij-instructeurs te maken hadden met een “achterstand” van leerlingen, aangezien het moeilijk was “om ze door te drukken naar de andere kant”.

 

Hij zei dat de meeste instructeurs dachten dat ze door hadden kunnen werken na het nemen van voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van maskers en handschoenen, en het gebruik van handdesinfecterend middel tijdens de lessen.

 

“We deden alles wat we konden doen,” voegde hij eraan toe

 

Related Post