Een persoonlijke lening afsluiten kan behoorlijk wat gedoe zijn zonder onderpand, waar moet je allemaal op gaan letten?

De algemene overtuiging is dat het vrijwel onmogelijk is om persoonlijke leningen zonder onderpand te verzekeren wanneer slecht krediet deel uitmaakt van de vergelijking. Maar er zijn manieren om geldschieters te overtuigen om de benodigde middelen te verstrekken. Het verkrijgen van een ongedekte persoonlijke lening met slecht krediet vereist dezelfde kwalificaties als het verkrijgen van een lening met uitstekende kredietwaardigheid.

Waarom kiezen voor een persoonlijke lening?

Kredietverstrekkers erkennen vaak dat de redenen voor slechte beoordelingen niet de schuld zijn van de aanvrager, dus het idee om goedkeuring te krijgen voor een lening zonder enige zekerheid wordt niet afgewezen als een kwestie van beleid. Het enige wat echt nodig is, is het aanvinken van de juiste vakjes met de informatie op het aanvraagformulier.

  • Het is echter noodzakelijk om enkele compromissen te accepteren bij het zoeken naar ongedekte persoonlijke leningen. Zo wordt er bijvoorbeeld een hogere rente in rekening gebracht, is het aflossingsschema mogelijk niet erg flexibel en kan de kredietlimiet erg laag zijn. Toch kunnen er goede voorwaarden worden gegarandeerd als er vooraf wordt nagedacht over bepaalde kwesties.

Waarom zijn persoonlijke leningen een goede keuze voor veel Nederlanders

Er zijn twee basisleningen beschikbaar van kredietverstrekkers: namelijk, gedekt en ongedekt. Het verschil tussen deze twee is de aanwezigheid van een of andere vorm van onderpand waarvan de kredietverstrekker een vergoeding kan krijgen als de lening in gebreke blijft. Het krijgen van ongedekte persoonlijke leningen met slecht krediet is duidelijk het moeilijkst, maar meer mensen zoeken deze leningen dan gedekte leningen.

  1. Het feit is dat, terwijl gedekte leningen eerder worden goedgekeurd, er een probleem kan zijn bij het vinden van iets om te gebruiken als onderpand. Soms wordt het item dat wordt gekocht de zekerheid (zoals de auto in een autolening), maar het krijgen van goedkeuring van de lening met niets verstrekt als zekerheid, betekent dat uw nieuwe aankoop niet in gevaar is.
  2. Kredietverstrekkers kunnen alleen een ongedekte persoonlijke lening goedkeuren op basis van het inkomen van de aanvrager, en dit heeft weinig te maken met slecht krediet. Daarom is het altijd mogelijk om de kwestie van slechte kredietscores te omzeilen, waardoor de goedkeuring waarschijnlijker wordt.

Hoe belangrijk is het inkomen bij een persoonlijke lening?

Het is niet verwonderlijk dat inkomen uiterst belangrijk is bij het zoeken naar ongedekte persoonlijke leningen met slecht krediet, maar de mate van betekenis ervan is vaak meer dan men denkt. Het hebben van een groot maandsalaris is bijvoorbeeld niet genoeg om de goedkeuring van een lening te garanderen; er zijn meer dringende factoren op het werk.

  1. Als een aanvrager bijvoorbeeld een inkomen van $5.000 per maand heeft, is het belangrijk hoeveel schuld er al gedekt moet worden. Als je dit weet, is het bedrag van het overtollige inkomen dat vrij is om een nieuwe lening af te lossen. Daarom hangt het verkrijgen van goedkeuring van de lening meer af van de schuld/inkomen verhouding, dan van het inkomen zelf.
  2. De schuld/inkomensratio is vastgesteld op 40:60, wat betekent dat niet meer dan 40% van het inkomen mag worden gebruikt om schulden af te lossen. Dit om er zeker van te zijn dat er genoeg overblijft om de dagelijkse uitgaven en eventuele onvoorziene uitgaven te kunnen opvangen. Alleen als de cijfers binnen deze 40%-markering passen, kan een ongedekte persoonlijke lening worden goedgekeurd.

Related Post