Hoe u uw kredietscore kunt verhogen

Er zijn veel tips en trucs om uw kredietscore te verbeteren – en daar komen we zo op terug – maar niets wat u over dit onderwerp ziet, hoort of leest, zal uw kredietscore sneller of effectiever beïnvloeden dan het betalen van rekeningen op tijd en verstandig gebruik van uw creditcards, zoals bijvoorbeeld de Mastercard creditcards.

Credit scores

“Als je mensen advies wilt geven om hun score te verbeteren, is het een heel goed begin om ze naar die twee componenten te wijzen – dingen die relatief gemakkelijk te veranderen zijn”, zegt Tatiana Homonoff, een assistent-professor economie en openbaar beleid bij New York University, die een tweejarig onderzoek deed naar credit scores en er in april 2018 een paper over publiceerde.

Homonoff, die verbonden is aan de Robert F. Wagner Graduate School of Public Service aan de NYU, voegde toe: “Sommige delen van het credit score-algoritme zijn erg moeilijk te realiseren, maar op tijd betalen en rekening houden met kredietgebruik zijn dingen die mensen met enig gemak kunnen doen, zelfs als ze in een moeilijke financiële positie verkeren. ”

Consumenten worden zich er meer van bewust hoe het verbeteren van hun kredietscore hun financiële vooruitzichten verbetert, en Homonoffs studie heeft daar bewijs van. Ze merkte dat het consumentengedrag dramatisch verbeterde toen mensen zich bewust waren van hun kredietscore.

‘Veel mensen dachten dat ze een geweldige score hadden, maar kwamen er vervolgens achter dat ze deze overschatten’, zei ze. “Ze realiseerden zich dat ze kredietgedrag moesten gaan veranderen, dus stopten ze met het maken van late betalingen, betaalden ze kaarten af met een saldo en verbeterden hun scores.”

Het is de moeite waard om te weten dat het meer tijd kost om een slechte kredietscore te herstellen dan om een goede kredietscore op te bouwen. Fouten benadelen uw kredietscore en kosten uiteindelijk honderden of duizenden dollars aan hogere rentetarieven bij het lenen. Een slechte credit score kan ook een belemmering zijn voor het huren van een appartement, het opzetten van nutsvoorzieningen en misschien zelfs een baan!

U kunt zo een creditcard opvragen online.

Related Post