Kun je een verzekering zoals een autoverzekering of reisverzekering gemakkelijk tussentijds aanpassen? Een aantal dingen die je moet noteren op je checklist!

Het eenvoudige antwoord is JA. Klanten kunnen wijzigingen aanbrengen zodra ze een auto verzekering hebben afgesloten. Het is gebruikelijk dat verzekeringsmaatschappijen hun klanten de mogelijkheid bieden om na een succesvolle aankoop de nodige veranderingen door te voeren. Er zijn echter gevallen waarin sommige bedrijven selectief worden in de details die zij toestaan om wijzigingen aan te brengen.

  • Vaak maken mensen gebruik van een verzekering na de aankoop van hun reisbiljet. Maar als mensen maken we fouten, en deze fouten moeten meteen worden rechtgezet. Soms zijn wijzigingen onvermijdelijk, vooral wanneer u uw reis verlengt of wanneer een andere persoon zich bij de reis aansluit. Wat zijn dan de gebruikelijke wijzigingen die we op onze reisverzekering kunnen aanbrengen?

Persoonlijke gegevens

Uiteraard zijn de persoonsgegevens de belangrijkste informatie in de reisverzekering. Als u uw naam verkeerd heeft gespeld, u wilt uw naam wijzigen, of u wilt uw adres wijzigen, dan moet u de gegevens van uw verzekering aanpassen.

  1. Verhuist u toevallig naar een ander land, dan moet u direct contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij. Zij moeten uw nieuwe land van verblijf kennen, zodat u weet of uw dekking nog geldig is of niet.
  2. Dat geldt ook voor medische aandoeningen. Uw verzekeringsmaatschappij moet uw medische gegevens bijwerken als er veranderingen zijn.

Reisgebieden

Dit geldt voor een jaarlijkse meervoudige reisverzekering en een enkele reisverzekering (voor slechts één bestemming). Als u specifieke reisgebieden in uw verzekering heeft aangegeven en u besluit om meer plaatsen toe te voegen, vergeet dan niet om uw verzekeringsmaatschappij het woord te geven. Het helpt uw veiligheid te garanderen, waar ter wereld u zich ook bevindt.

Maar zorg ervoor dat je de veranderingen doorvoert voordat je op reis gaat, want de reisverzekering vindt plaats als je al op reis bent. En u moet ook rekening houden met extra kosten voor de wijzigingen.

Verlenging van de reis

Een ander geval is de verlenging van uw reis. U heeft bijvoorbeeld een jaarlijkse, meervoudige reisverzekering afgesloten, maar u wilt de duur van uw reis verlengen, dan kunt u uw verzekering aanpassen. U heeft de mogelijkheid om een verzekering te selecteren die een langere duur dekt. Maar wees voorzichtig. Het kan zijn dat u extra kosten moet betalen voor de reisverlenging. Vraag het altijd eerst voordat u de aankoop doet.

Extra personen

Soms willen sommige van onze familieleden ook reizen, dus we moeten nadenken over hun veiligheid en beveiliging terwijl ze niet thuis zijn. In verband daarmee hebben de verzekeringsmaatschappijen het u gemakkelijk gemaakt om uw gezinsleden aan uw reisverzekering toe te voegen. Zolang zij op hetzelfde adres wonen als u, bent u ervan verzekerd dat zij in uw verzekeringsdekking bij bijvoorbeeld een zorgverzekering zijn opgenomen.

Related Post