Tips voor veilig parkeren op de luchthaven

Houd je spullen uit het zicht

Die oude plunjezak die je voor noodgevallen in je auto bewaart, is misschien leeg, maar een autodief weet dat niet. Evenzo kan een deken of jas achter de bestuurdersstoel gemakkelijk een kostbaar bezit verdoezelen dat een dief zou kunnen gebruiken om een mooie cent te verdienen. Voordat u uw auto verlaat, moet u ervoor zorgen dat u alle items in uw kofferbak hebt verborgen, zodat ze uit het zicht blijven. Beter nog, maak uw auto leeg van onnodige items voordat u naar het vliegveld gaat.

Verwijder waardevolle spullen

Het spreekt voor zich, maar u mag nooit waardevolle spullen in uw auto achterlaten, vooral niet wanneer u op een luchthaven parkeert. Een GPS-apparaat of een designer zonnebril zal gemakkelijk de aandacht van een dief trekken. Neem je waardevolle spullen mee op reis. Als je ze tijdens je reis niet nodig hebt, laat ze dan thuis.

Beveilig uw auto

Voordat u afscheid neemt van uw voertuig, moet u ervoor zorgen dat u de ramen volledig heeft opgerold en alle deuren heeft vergrendeld. Een gebarsten raam kan de aandacht trekken van iemand die op zoek is naar een gemakkelijk merkteken. Het is beter om dit spul dubbel te controleren voordat je naar het vliegveld gaat in plaats van een tweede keer te raden of je wel of niet hebt herinnerd op de vergrendelknop te drukken terwijl je met je koffer naar de lift worstelde.

Parkeer in een drukbezocht gebied

Wanneer u op de door u gekozen plek parkeert, parkeert u met uw kofferbak naar buiten gericht, zodat deze beter zichtbaar is voor voorbijgangers en het moeilijker wordt om ongezien in te breken. Zoek naar een goed verlichte plek waar veel auto’s in de buurt zijn. Als u kunt parkeren in het zicht van de uitgangscabines of het parkeerkantoor, nog beter. Hoe zichtbaarder uw auto is, hoe kleiner de kans dat hij het doelwit van een dief wordt. U kunt bijvoorbeeld bij Centraal Amsterdam parkeren.

Het maakt niet uit hoe lang u van plan bent uw auto op de luchthaven te laten staan, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw auto zo veilig mogelijk achterlaat. Vergeet niet om de lang parkeren bij Schiphol tarieven te bekijken.

Related Post