Wat is het verschil tussen een openbaar aansprakelijkheidsbeleid en ander beleid?

Een aansprakelijkheidsverzekering is van vitaal belang voor elke eigenaar of ondernemer van een klein bedrijf, maar afhankelijk van uw bedrijf heeft u mogelijk ook andere verzekeringen nodig. Hier zijn enkele voorbeelden die u moet overwegen:

Verzekering eigendommen/ apparatuur

Burgerlijke aansprakelijkheid en eigendomsverzekeringen zijn niet hetzelfde. Openbare/ algemene aansprakelijkheid dekt u als u schade toebrengt aan eigendommen van iemand anders, maar verzekert u niet voor schade aan uw eigen eigendommen. Een eigendomsverzekering keert uit voor schade aan uw bedrijfsapparatuur zoals gereedschappen en computers of aan uw bedrijfspand en meubilair.

Product aansprakelijkheidsverzekering

Dit dekt uw juridische en gerechtelijke kosten als iemand u aanklaagt voor schade of letsel veroorzaakt door uw product. Als u een winkelier of fabrikant bent, heeft u dit waarschijnlijk nodig.

Professionele aansprakelijkheidsverzekering

Ook wel professionele schadeverzekering genoemd, dit beschermt u voor het geval een klant niet tevreden is met het werk dat u heeft gedaan en u vervolgt. Het vergoedt uw juridische kosten en eventuele schade als gevolg van advies dat u aan een klant hebt gegeven, of als een klant zegt dat u uw werk slecht heeft gedaan.

Werkvergoeding

Uw wettelijke aansprakelijkheidsverzekering omvat geen letsel voor u of uw werknemers, of enige schade aan de bezittingen van uw werknemer terwijl ze aan het werk zijn. Als een van uw werknemers op het werk gewond raakt, moet u hen een werknemersvergoeding betalen.

U kunt online gaan om arbeidsongeschiktheidsverzekering tarieven vergelijken en ook beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Wanneer en waarom heeft u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Als u niet alle extra polissen wilt of nodig heeft die zijn opgenomen in de algemene aansprakelijkheidsverzekering, moet u een zelfstandige aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Hier zijn enkele redenen waarom:

Zelfstandige aansprakelijkheidsverzekering beschermt uw bedrijf in het geval dat iemand op uw kantoor gewond raakt.

De aansprakelijkheidsverzekering voor aannemers betaalt de kosten als de eigendommen van een klant worden beschadigd terwijl u bij hen thuis werkt.

Als u leveringen doet, heeft u een openbare aansprakelijkheidsverzekering nodig voor het geval u een auto beschadigt tijdens het parkeren of de lak van uw klant schraapt bij het vervoeren in grote dozen.

Als u vanuit huis werkt, heeft u nog steeds een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig voor het geval iemand gewond raakt wanneer hij u komt raadplegen voor professioneel advies of een bezoek voor een behandeling.

Aangezien zelfs een kleine kras op een auto of licht letsel kan leiden tot zeer hoge schade, heeft u een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig om uzelf te beschermen tegen hoge kosten.

Related Post